<$BlogRSDUrl$>
Mainetta, kunniaa ja makkaran näköisiä miehiä 

tiistaina, heinäkuuta 29, 2003

Takana on mukava muutaman päivän matka Irlantiin, sekä tasavaltaan että Ulsteriin, jossa poskipäät paloivat rajallisesta auringonvalosta huolimatta. Belfast oli erittäin kiinnostava ja moniulotteinen kaupunki. Levottomuuksien ja terroritekojen aikaa siellä kutsutaan englanniksi nimellä "Troubles" jonka käänsimme Pulmiksi. Pulmien ajalta kaupunkiin on jäänyt paitsi paljon piikkilankaa ja teroitettuja aidanseipäitä, myös kunnioitettava kokoelma seinämaalauksia sekä protestanttien että katolilaisten näkökulmasta. Seinämaalaukset olivat vaikuttavaa propagandaa, joka syöpyi mieleen kaikkea muuta matkalla nähtyä enemmän.

Huomasimme myös, että tyypillinen pohjoisirlantilainen mies näyttää makkaralta. Makkaran kriteerit: keilapallomainen pää, paksu niska, karhea sianharjasmainen sänkitukka, ja punakkuus.

Omakin tutkimukseni pääsi odottamatta julkisuuden valokeilaan juuri Irlannin-matkan aikana. BBC online raportoi hiljan ilmestyneen aamiaisartikkelini päähavaintoja. Tämä poiki hassun haastattelun tänään iltapäivällä dublinilaiselle paikallisradiolle. BBC-juttu elää nyt omaa elämäänsä ja on kääntynyt ainakin saksaksi, espanjaksi, turkiksi, vietnamiksi ja islanniksi. Nyt aavistan hämärästi miltä tuntuu olla BIG IN JAPAN!

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise