<$BlogRSDUrl$>
I ♥ NJ? 

sunnuntaina, lokakuuta 19, 2003

Odottelen että kello tulee kymmenen ja pääsen ennen nukkumaanmenoa katsomaan C-SPAN2:lta laajakaistayhteyden kautta booktv:tä. Parhaat tv-kanavat ovat MTV ja C-SPAN2. Kumpikaan ei näy meillä, sillä emme viitsi maksaa 60 taalan modeemimaksun päälle enää lisää kaapelikanavista, joita ei olisi kuitenkaan aikaa katsoa. Meillä näkyy silti ilmaiseksi joitakin outoja kaapelikanavia, kuten Italian RAI Uno.

Löysin oheisen hauskan gender-linkin odotellessani: testaa omalla (englanninkielisellä) tekstilläsi, oletko mies vai nainen. Minä olen nainen, Pekka mies ja Paul Krugman mies.

Kävimme tänään New Jerseyssä, jota Pekka rakastaa - IKEAssa. Ostimme ruokapöydän, pari tuolia, pöydän mikroaaltouunille ja jotain pientä tavaraa. Oli hassua ostaa pöytä jonka nimi on Laurila (made in Finland!) ja tuolit joiden nimi on Kaustby - ja mongertaa nämä nimet amerikkalaisittain mustille asiakaspalveluvastaaville. Port Authorityltä on ilmainen bussikuljetus, mutta huonekalujen kotiinkuljetus maksoi meidän tilanteessamme melkein 50% ostosten kokonaissummasta, eli ei kauhean järkevää puuhaa. Täällä on kuitenkin muualta hankala saada edullisia järjellisen näköisiä huonekaluja - latinomaku on kelmupinnotettua pompöösiä lastulevyä kaikin mahdollisin Prinsessa Ruusunen -koristein.

Jerseyn puolella on niin hirveää, että olo oli helpottunut, kun pääsin takaisin Manhattanille ykkösen metrojunaan, joka sunnuntaina alkuiltapäivästä Bronxiin päin mennessä erehdyttävästi muistutti psykiatrisen sairaalan vastaanotto-osastoa.

Kävimme eilen East Villagessa ihailemassa community gardeneita, joita vanhat hipit hellästi perkaavat. Vastaan tuli hyvin värikästä porukkaa, kaupungin viimeiset punkkarit ja naiseksi pukeutuneita keski-ikäisiä miehiä. Columbian alueella yleisin asuste on collegehuppari ja lötkähtäneet verkkarihousut - lisäksi alueen opiskelijapitoisuus näkyy outona hoitamattomuutena, vaatteiden hirveinä väriyhdistelminä ja jonkinlaisena perusnuhjuisuutena. Siksi downtownissa käyminen virkistää aisteja, näkee trendikkäitä ihmisiä ja vahvan alternatiivisia ihmisiä. New York ei katukuvaltaan ole mikään tyylin pääkaupunki - Italiasta tänne palauttua ihmiset näyttivät oudon huonostipukeutuneilta, mukavuus ylittää miltei aina esteettiset arvot.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise