<$BlogRSDUrl$>
Pohjanmaa Park Avenuella 

keskiviikkona, lokakuuta 15, 2003

Kirjoittaminen ja opiskelu on töissä nyt niin intensiivistä, että tuskin muuta ehtii. Koska ihan lähellämme on upea supermarket, Fairway, josta saa vaikka minkälaista ruokaa, ja erityisesti paljon luomua, päivän kulminaatio on kun tulen väsyneenä kotiin ja laitan jotakin kotiruokaa. Ravintolaruoalla ei tässä maassa jaksa kovin pitkään elää, vaikka asuntoomme kuulukin pakollinen ruokamaksu ja mahdollisuus käyttä alakerran ravintolaa.

Maanantaina sain kuitenkin repäistyä itseäni sen verran irti että kävin St. Bartholomew's kirkossa Park Avenuelle kuuntelemassa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin Amerikan-debyyttiä. Pitäähän omaa geenipoolia tukea. Ei ollut kovin suuri yllätys, että paikka vilisi New Yorkin suomalaisia, yhteensä varmaan pari sataa: sen sijaan se, että paikalla oli myös presidentti Tarja Halonen puolisoineen, adjutantteineen ja turvamiehineen oli hassua ja yllättävää. Asiasta ei ollut mitään ennakkotietoa ja huomasin presidentin yllättäen kun katseeni kiintyi outoon harmaaseen sotilasasuun kirkon etuosassa. Konserttiin oli osunut pari fellow resident memberiä International Housesta, saksalainen ja ranskalais-japanilainen lakinainen, ja he ihmettelivät miten matalalla profiililla ja luontevasti naispuolinen! valtionpäämies liikkui väliaikayleisön joukossa. Itse konsertti ei ollut erityinen. Kirkossa oli kammottava akustiikka, päälle ja pois äänekkäästi kytkeytyvä ilmastointi, ja pienimmästäkin liikkeestä narahtavat penkit. Hauras soundi ei sovi tilaan, jonka lasimaalausikkunoiden läpi kajahtaa Lexington avenueta kaahaava ambulanssin ääni tai jota tärisyttää kirkon alla jyräävä metrolinja.

Muita huomattavia tapahtumia: Pekka tutustui Harlemin äveriääseen puoleen, Sugar Hilliin ja Hamilton Heightsiin, jossa kadut ovat täynnä charmikkaita matalia brownstoneja. Kun palasimme kotiin pohjoisesta rantaa ja Riverside Driven viaduktia pitkin, näimme jalkakäytävän ja metsikön rajapinnassa parikymmentä metriä talomme ovelta neljä laiskanpulskeaa oravan kokoista rottaa. Se, että supermarketit ovat väärällään tuholaismyrkkyjä perustuu selkeästi todelliseen tarpeeseen.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise