<$BlogRSDUrl$>
Winter weather advisory 

lauantaina, joulukuuta 06, 2003

Voi ei... nyt alkavat taas amerikkalaiset joukkopsykoosit: snow emergency! Eilisen ja viime yön aikana on hiljalleen putoillut noin kymmenen senttiä lunta ja nyt ulkona on - 4 C; leppoisa talvisää siis, mutta suuren paniikin aihe täkäläisille, ja kulkee täällä nimellä snow storm (blizzard warning in effect). Yonkersiin on jo julistettu snow emergency ja on vain hetken kysymys, milloin täälläkin pannaan koko kaupunki kiinni. TV-asemat paahtavat "Don't go out there the conditions are atrocious" ja ulkona pörrää roska-autoja, joiden eteen on laitettu lumiaurat; roskakuskit näyttävät tekevän 36-tuntista työpäivää. Ihmisten autoiluvarustukseen ei näytä kuuluvan lumiharjoja, joten tuulilasia ja lumipeitettä auton katolla pyyhitään tehokkaasti hihalla.

Onnettomasti Pekka olisi lentämässä tänään SASilla Newarkista Arlandan kautta Helsinkiin. Lentoasemat lähistöllä ovat aivan sekaisin, ja SASin eilinen lento Tukholmaan tuli perille noin seitsemän tuntia myöhässä. Kone, johon Pekan pitäisi illemmalla nousta on vasta matkalla tännepäin, ja on epäselvää, pääseekö se laskeutumaan, koska kaikki ovat varautuneet siihen että lumentulo yltyy. New Jersey Turnpikella on ketjukolareja, sillä autoissa ei ole talvivarustusta, vaikka lumi on täällä jokatalvinen ilmiö.

Äsken CBS New York -kanavalla tummaihoinen sisätautilääkäri Dr. Bert Petersen antoi neuvoja miten pärjätä kansallisessa hätätilassa, eli kun joutuu näissä extreme-olosuhteissa luomaan lumet pois drivewayltä. Ottakaapa tekin siellä Suomen päässä näistä neuvoista opiksi, kun vesisateenne lopulta muuttuu lumeksi.
- Dress in layers
- Breathing cold air is dangerous. Wear a scarf wrapped over your mouth and nose
- Don't showel snow after drinking alcohol or eating a heavy meal
- Take frequent breaks every 5 to 10 minutes
- Protect your back: wear a protective back brace
- Everyone should get the flu vaccine. The flu is extremely contagious!

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise