<$BlogRSDUrl$>
Pakkaspäiviä 

perjantaina, tammikuuta 23, 2004

Talvisää on juuri nyt erinomaisen virkistävää - pakkanen vaihtelee viiden ja kymmenen Celcius-asteen välillä. Helsingin horisonttiin verrattuna talvi on valoisa, aurinko nousee seitsemän maissa aamulla ja pimeä laskeutuu ilta-viideltä. Ihan samaa kaamosmasennusta kuin Suomessa on siis vaikea kehittää.

Talvipukeutumista newyorkilaiset eivät oikein hallitse. Sellaiset hirveät 1970-luvun Lahti MM-pipot ja pankin mainospäähineet joita kotomaassa ei kehtaa pitää edes mökillä olisivat kuumaa kamaa täällä. Pää suojataan akryylisilla smurffipipoilla, joiden nöyhtääntyminen on alkanut ilmeisesti jo ennen ostohetkeä. Räikeästä väristä saa lisäpisteitä, vaikka nukkaantunut musta ehkä parhaiten yhdistääkin kansan syvät rivit. Toppatakki on kansanasu. Vauraammat vetävät päälleen kirjavan sekoituksen Aspen/Vail-laskettelukamojaan ja räätälöityjä ulstereita. Italialaistyylinen kapea musta nilkkoihin ulottuva toppauntuvaputki näyttää olevan fashionistan valinta.

Kuumin talvitrendi tyylitietoisten naisten keskuudessa ovat kammottavan rumat lampaannahkaiset Ugg-bootsit, jotka suunniteltiin alun perin after-surf-asusteeksi. Noin 200 dollarin hinnasta huolimatta (tai ehkä juuri siksi?) ne ovat loppuneet kaikista kaupoista, ja trendin harjalle epätoivoisesti pyrkivät maijamyöhäiset joutuvat etsiskelemään niitä Ebaysta tai Kanadan puolelta.

Ensimmäisten yöpakkasten iskiessä intiaanilta näyttävät Väli- tai Etelä-Amerikasta kotoisin olevat naiset myivät metroaseman liepeillä värikkäitä käsineulottuja kintaita. Isänmaallishenkisiä Amerikan lipulla koristettuja lapasia ei ollut vaikea löytää. Lämpötilojen pudottua myyntipöydät valitettavasti katosivat.

Ihmisten alipukeutuminen kostautuu eläinten ylipukemisena. Tuijotin taannoin niin pitkään erästä villatakkiin ja sävy-sävyyn matchattuihin punaisiin töppösiin pyntättyä pikkukoiraa, että koiran omistaja on siitä lähtien alkanut tervehtiä minua. Tänään tuli vastaan monimutkaisia poliittisia sloganeja kantavaan harmaaseen T-paitaan puettu terrieri. Tyylien huipentumana olen myös nähnyt elegantilla hopeisella piikkikaulanauhalla varustetun maastopukuisen mäyräkoiran.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise