<$BlogRSDUrl$>
Siivouskohtaus 

lauantaina, tammikuuta 24, 2004

Vaimo, älä ole onneton
meillä melkein kaikki laitteet on
jotka kehitys on tuonut tullessaan
vaikka kaikki eivät niistä piittaa

Kerää kynttilät pois
emme tarvitse nyt romantiikkaa
Kun olen hankkinut meille tuvan täydeltä elektroniikkaa

On meillä stereot, televisio, mikroaaltouuni ja videonauhuri
on pakastin, kahvinkeitin, mikroprosessori ja pölynimuri
Siis myös pölynimuri. Tähän asti olemme harvakseltaan lainailleet asuntolan yhteisimuria, jonka käytön jälkeen huoneisto haisee hirveämmälle kuin ennen siivousta. Pölypunkit ovat viihtyneet nurkissamme sen verran hyvin, että Peter Elkin aivastukset ovat alkaneet lähennellä anafylaksiarajaa.

Koska kotona Suomessa komerossa odottaa kaikenlaatuisia kodinkoneita tuplaten, vielä kolmannen kyseistä lajia edustavan kapineen ostaminen tähän talouteen tilapäistä Amerikassa oleskelua ajatellen tuntuu älyttömältä kerskakulutukselta. Vaan minkäs teet... kuluneen kodinkoneen raahaaminen laivalla tai lentokoneella valtameren yli ei ole erityisen ekotehokasta, ja vaikka olisikin, jenkkisähköt pitävät huolen siitä että eipä eurooppalaisilla kodinkoneilla täällä mitään tee.

Klassisilla siivousmenetelmillä on silti edelleen oma arvonsa. Kuntosalilla treenaavat naapurimme olivat pudottaa silmänsä, kun puistelimme vuodevaatteita pakkassäässä pihalla. Myös homeen raapimisesta kylpyhuoneen seinästä alkaa olla kokemuksia: täkäläisessä ilmastossa taistelua mikrobimaailmaa vastaan on vaikea voittaa ilman myrkkyjä.

Tuholaistorjujien ammattikunta voi täällä hyvin. En tiedä kuinka usein asunnot pitää myrkyttää näillä leveyksillä, mutta tuttavieni puheiden mukaan hieman etelämpänä Virginiassa ja North Carolinassa eksterminaattorin visiitti kahdesti vuodessa on omakotitalonomistajan normaalirutiineita, mikäli toivoo talonsa pysyvän pystyssä. Ja Puerto Ricon -lomalla tavaratalon tungoksessa sujautettiin käteen mainoslappu: "Anna läheisellesi erilainen loppiaislahja. Poistamme ammattitaidolla torakat, termiitit ja muurahaiset!"

Siivouskohtaus kosketti myös tämän blogin ulkoasua, tosin hieman käänteisesti: toivon että miljoonakaupungin noki ja lika on nyt aiempaa paremmin aistittavissa.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise