<$BlogRSDUrl$>
Nuuskaa ja karamellisydämiä 

torstaina, helmikuuta 12, 2004

Olen väsynyt kuin rotta, sillä alkulukukausi on ollut hyvin työntäyteinen. Piristykseksi lähdin eilen supervarhain (kello 17) töistä. Ruotsalainen Kopps -elokuva pyöri yhden illan Scandinavia Housessa. Jos joku ei tätä helmeä kerennyt nähdä, se kertoo ruotsalaisesta pikkukunnasta, jossa rikollisuus on käynyt niin vähiin, että poliisien täytyy lomautusuhan alla ryhtyä itse rötöstelemään.

Manhattanin vinkkelistä tuon asteinen turvallisuus, kansankoti, poliisivolvot, keltaiset puutalot, nuuskatölkit ja Håkan-nimiset hahmot ovat jostain aivan toisesta todellisuudesta - ja kenties siksi Skanditalon eksoottisesti vaalealla koivulla paneloitu luentosali oli täpötäynnä koti-ikäväisiä vaaleatukkaisia ja pitkäraajaisia etnisiä vähemmistöjä.

Ruotsalaiset leffakävijät olivat niin trendikkään oloisia, että suurin osa heistä olisi ongelmitta voinut sellaisenaan solahtaa catwalkille. New York Fashion Week oli nimittäin taas täydessä käynnissä, huomasin, kun kävelin Times Squaren metroasemalta Bryant Parkin laitaa kohti Park Avenueta.

Puisto on peitetty massiivisin lämmitetyin teltoin, joihin on tarkkaan rajattu ja vartioitu sisäänpääsy. Telttojen ääressä vetelehti sekalaista seuraa kadunlakaisijoista, lehtimyyjistä ja limusiinikuskeista tyylikkäisiin fashionistoihin. Vaikutti siltä, että mikään näytös ei juuri sillä hetkellä ollut käynnissä. Supermalleja ei jalkakäytävällä juuri sillä hetkellä kävellyt vastaan, mutta backstagelle kipittävän stylisti- ja toimittajajoukon asusteista päätellen stilettikorot ovat edelleen muotia - tai olivat vielä ainakin eilen.

Skanditalossa käynnistä oli myös se ilo, että sieltä löytyi Floridassa ilmestyvä suomalaissiirtolaisten Finlandia Weekly -lehti, josta ilokseni spottasin verosopimusasioihin erikoistuneiden juristien yhteystietoja siltä varalta että vielä jäljellä oleva paperisota käy yli oman ymmärryksen. Oman osuuteni muotiviikkoa sain kun bussin mataessa Madison Avenueta vilkuilin lehdenselailun lomassa Pradan ja YSL:n ikkunoita 70. kadun tienoilla.

Pankki muisti minua valentinenpäiväkortilla, ja kiinalaistakeoutin onnenkeksit ennustavat mielenkiintoisia asioita tapahtuvaksi lähitulevaisuudessa. Saapa nähdä lunastuvatko lupaukset. Lähipäivinä ainakin on luvassa kaikenlaista, joten bloggaaminen jää hetkeksi. Niinpä toivotankin teille tutut ja tuntemattomat hyvää ystävänpäivää.This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise