<$BlogRSDUrl$>
Kevätväsymystä 

tiistaina, maaliskuuta 09, 2004

[Helsinki]
Aikaerosta johtuva jäännösuupumus painaa aamuisin niin että tunnen aamuyhdeksältä olevani kuin suolapatsas. Aivot toimivat neljännesteholla, ja illalla ei puolestaan uni tule välttämättä edes lääkkeen voimin.

Mahdollisesti kaikki tämä näkyy niin selvästi päälle päin, että Suomi-kännykkääni oli joku jättänyt viestin: "Hei, Sä etsit henkilökohtaista avustajaa elikkä siis tai sijaista... tavoitat mut numerosta..." Tietoinen puoleni ei ole mitään rekrytointi-ilmoituksia jätellyt, mutta ehkä kaupungilla raahustaessani olen näyttänyt siltä että tarvitsen sijaiskärsijän hoitamaan hommani.

Naiskauppa ja sen jonkinasteinen epävirallinen sietäminen Suomessa (venäläisnaiset saavat mukavia lisäansioita prostituutiolla! Lapin miehet tarvitsevat maksullista naisseuraa!) saa vereni kiehumaan joka kerta kun asiaa ajattelen. Eilen piristyin naistenpäivän kunniaksi hakeutumaan katsomaan aikanaan väliin jäänyttä naiskauppateemaista Lucas Moodyssonin Lilya 4-ever -elokuvaa, johon liittyi jälkikeskustelu. Sisäänpääsy viihtyisään elokuva-arkiston Orion-teatteriin oli ilmainen, mutta Hesarin ilmoituksessa ei taidettu mainita että juttu oli osa demarinaisten eurovaalikampanjaa - odotin ihan muunlaista kansalaisjärjestötempausta. Yhdistelmä ei ollut kovin onnistunut, odotin kiihkottomia asiantuntijoita vaikkapa Diakonissalaitokselta, STAKESista, oikeusministeriöstä, poliisista: tilastoja, vaihtoehtoisten skenaarioiden vertailua - olenkohan ihan umpi-virkamies tässä suhteessa?

Valitettavasti tilaisuuden oli mielipiteitä ja pyöreää politikointia. Paikalle eksyneen sosiaalialaa opiskelevan miehen ja ammattijärjestönaisten välille sukeutui huutotaistelu prostituution roolista yhteiskunnasta. Oli surullista huomata että edes näin pienessä ja arvattavasti aatteeltaan melko homogeenisessa joukossa asiaan ei saatu minkäänlaista yhteisymmärrystä. Jäin kaipaamaan poliitikkojen visiota konkreettisesti lähialueiden naisten arkea parantavista toimista: positiivisesta vaikuttamisesta paikalliseen infrastruktuuriin, rakentavasta siirtolaispolitiikasta, ja ulkomaalaissyntyisten naisten syrjinnän vähentämisestä Suomessa. Enpä usko että kovin moni nainen (tai mies) haaveilee ensisijaisena uravalintanaan prostituutiosta, jos vaihtoehtoja on.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise