<$BlogRSDUrl$>
Jumalainen Caetano 

lauantaina, huhtikuuta 17, 2004


Caetano, planeetan kaunein kuusikymppinen?

Etelä-Amerikan fyysinen ja henkinen läheisyys on yksi New Yorkin hyvistä puolista - brasilialaiset supertähdet poikkeavat tänne silloin tällöin, esimerkkinä joskus viime syksynä kuulemamme Gal Costa.

Eilen puolestaan liityimme miltei kesänlämpimässä illassa keskikaupungille lipuviin massoihin, suuntana Caetano Veloson konsertti Carnegie Hallissa. Yhdessä kaverinsa Gilberto Gilin kanssa Caetano perusti ihan oman musiikkisuuntauksen, tropicalismon, joka kehittelee bossa novaa vähän hippimäiseen suuntaan. Aika on kohdellut 60-luvulla sotilashallitusta maanpakoon joutuneita rokkareita lempeästi: Gilbertosta sukeutui Lulan hallituksen kulttuuriministeri. Caetano (s. 1942) taitaa edelleen olla Brasilian seksikkäin mies, ja subjektiivisen arvioni perusteella Caetanolla on läntisen pallonpuoliskon hunajaisin ääni. Caetano on parhaimmillaan äidinkielellään brasilian portugaliksi akustisissa samboissa, mutta tarinankertojana hän selvästi haluaa yleisönsä ymmärtävän laulujensa sanat. Siksi tällä kertaa hän halusi myös laulaa läpi englanniksi amerikkalaiset suosikkilaulunsa Sound of Musicista Nirvanaan.

Genderidentiteettiongelmia Caetanolla ei ole: hän suuntasi rakkauslaulunsa sekä miehille että naisille. Konsertin loppua kohden tunnelma tiivistyi siinä määrin että permannolla istuva uros karjui keuhkojensa täydeltä I LOVE YOU CAETANO!!!

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise