<$BlogRSDUrl$>
Kammotus 

tiistaina, huhtikuuta 13, 2004

Antti vinkkasi, että American Idolia on siirretty suorana televisioitavan George W:n lehdistötilaisuuden tieltä, joten hiljennyinpä minäkin koko kansakunnan ohella katsomaan kuinka Mr. President lasketteli ensin liukkaasti hyvin treenatun puheensa läpi, mutta alkoi sitten änkyttää ja soperrella kun toimittajat pääsivät esittämään kysymyksiään. Jutun juurihan on näet että Irakissa on viime viikkoina kuollut ikävän paljon amerikkalaisia, 9/11 -iskujen ennakoinnin asianmukaisuutta kyseenalaistetaan tiukoissa kuulusteluissa, vaalit ovat tulossa ja George-poju vietti pääsiäisen leppoisasti ranchillaan. Nyt siis pitää vähän selittää.

Daily Kos ja Atrios, erityisesti post-mortem -kommenttiosasto, välittävät aika tyhjentävästi omatkin presidentin puheen herättämät ajatukseni. Painetta tai ei, miten tuo heppu oikein pääsi johtajuusasemaan? Vastaavassa pinteessä hiljattain liukas Tony Blair luikerteli ja harhautteli ovelasti, ja jääräpäinen Condi jyräsi kuin tankki. Mutta kunnon George-poju änkyttää, menee mykäksi, hikoilee, puhuu käsittämättömiä, pullistaa poskensa ja irvistää, harhautuu kysymyksistä, eikä vaikuta vakuuttavansa edes itseään. Tuliko teleprompteriin vika? Putosiko nappi korvasta? Auttaisiko tukeva tuplaviski?

Kaikesta huolimatta C-SPANilla puheen välittömässä jälkipuinnissa löytyi silti ihmisiä, jotka sanoivat "I support Mr. President 100%, no matter what." Pelottavaa.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise