<$BlogRSDUrl$>
Pelastakaa Martha 

maanantaina, huhtikuuta 05, 2004

Havahduin New York Timesin mainoksista siihen että juutalainen pääsiäinen alkaa tänään. Ilmankos paljon koshertuotteita myyvässä Fairway-supermarketissa oli eilen murhaava meno. Kristilliseen pääsiäiseen on vielä muutama päivä: vaikka pitkäperjantai ja pääsiäismaanantai ovat Amerikassa ihan tavallisia työpäiviä, veri vetää viikonlopuksi Antin lammaspaistin ääreen Bostoniin - saahan sikäläisistä venäläisistä kaupoista rahkaa pashaa varten? Sahramia, sukaatteja ja manteleita pitäisi myös etsiä käsille.

Pääsiäispuuhasteluvireessä selailin viikonloppuna lehtikioskissa Martha Stewart Living -lehteä. Vaikka puolalaisjuurinen amerikkalaisen unelman toteuttanut Ms. Stewart on on alkanut sikamaisesti rikastuneena monialayrityksen johtajana elää aika luotaantyötävää elämää, putoaminen jalustalta sai minut ensi kertaa kiinnostumaan Marthan maailmasta. Kireänä perfektionistina tunnetusta Marthasta tuli esiin inhimillisiäkin piirteitä: viimeiseen saakka tyylikäs kansikuvatyttö on ilmeisesti Howard Deaniakin lyhytpinnaisempi, ainakin alaisilleen.

Jos hyvin käy, sisäpiirikauppoihin hairahtunut lifestyleguru-Martha pääsee lehtensä kesänumeroon mennessä sisustamaan omaa selliään oranssiin vanginhaalariinsa sointuvaksi. Lehtikin kyselee paniikissa lukijoiltaan, pitäisikö sen muuttaa nimensä pelkäksi Livingiksi, kun keulahahmosta uhkaa tulla convicted felon.

Huhtikuun numero jäi kyllä ostamatta, sillä täysimittaisen Martha-pääsiäisen valmisteluihin huonekalujen entisöimisineen ja vahaamisineen, brunsseineen (kolmea erilaista kotijäätelöä!), käsintehtyine virpomavitsoineen, uniikkimunineen ja kukkakoreineen pitäisi minun vapaa-aikaresursseillani varata vähintään vuosi aikaa. Mikäli kotoanne puuttuu vielä pääsiäiskitschiä, Martha tarjoaa netissä munankoristeluohjeita. Ja jos Marthan viileisiin pastelleihin rakentuva värimaailma ei innosta, hänestä on olemassa myös goottiversio.

Ja jos koette, että itsepäisenä, menestyvänä ja tyylikkäänä naisena Martha on vain samanlaisen maailmanlaajuisen antifeministiverkon uhri kuin Anneli J., voitte käydä allekirjoittamassa Vapauta Martha -adressin. Täkäläisen demokratian pelisääntöjen mukaan vetoomus esitetään sekä George W:lle että Oprah'lle - jotta pääsiäisprojekteja riittäisi ensi vuodellekin.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise