<$BlogRSDUrl$>
Caps & gowns 

keskiviikkona, toukokuuta 19, 2004

Ulkona sataa tihuuttaa. Sisään lepattelee enemmän tai vähemmän kuraisia viittoihin ja tummiin juhla-asuihin pukeutuneita hahmoja: sää ei suosi päättäjäisiä. Koulumme Commencement oli tänään, opiskelijat juhlivat maisterintutkintojaan. Suosittu TV-ankkuri on haalittu paikalle sairaalan puutarhaan jakamaan valittuja viisauden sanoja (Columbian SIPAssa puhui George Soros ja pääkampuksella pinnalla oleva näytelmäkirjailija Tony Kushner).

Akateeminen elämä ei täällä siirry kesälepoon - työtahti sen kun kiihtyy. Huomenna rekisteröidyn kesäintensiiville. Kahdet paperityöt lyövät ristiin. Ensi viikolla pitäisi jättää tiedekuntaan Helsingissä väitöskirjan käsikirjoitus, sillä tänään tuli naulana arkkuun viimeisen aukiolevan osatyön hyväksymispäätös. Enää ei tarvitsisi kuin puristaa yhteenveto-osa valmiiksi. Samaan aikaan alkavat täällä maisterinopinnot tositahtiin - niinpä pyörittelenkin transkriptejä ja painatuslupapapereita samalla kun yritän luikerrella pois alkeellisimmilta peruskursseilta. Jos onni suosii ja aikataulut pitävät, voin juhlia väitöstä jouluna ja maisterinpapereita vuoden kuluttua.

Vielä pitäisi siis jaksaa keskittyä ja kirjoittaa. On epäreilua että blogin kirjoittaminen on lähes yhtä kevyttä kuin hengittäminen, mutta artikkeliteksti syntyy kilpikonnan vauhtia. Niinpä vein kaikki tämänhetkiset huoleni oraakkelille.

Minä: Saanko väitöskirjan ajoissa valmiiksi?
Oraakkeli: Jos ympäristö sallii niin mikä ettei.

Minä: Pääsenkö sille kesäkurssille, jonka jonotuslistalla olen?
Oraakkeli: Et, jos vielä viivyttelet.

Alakerran ruokasali, joka yleensä varustaa minut lounaseväillä, pläyjäytti eteeni täksi päiväksi Chef's Cheese Platen eli tyrmäävän puolen kilon juustolajitelman, jonka höysteenä on seitsemän viinirypälettä ja viisi suolakeksiä. Elimistöni yrittää siis konvertoida tyydyttynyttä rasvaa aivojeni janoamaksi glukoosiksi samalla kun kokoan kuumeisesti katsausta lihavuuden ja energiansaannin genetiikasta. Tämä lähtötilanne motivoi viimeisen oraakkelikysymyksen -

Minä: Mitä söisin tänään illalla?
Oraakkeli: Kasvispizza.

Kiitos, tässäpä selvyys kaikkiin päivänpolttaviin ongelmiini.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise