<$BlogRSDUrl$>
Frizz-ease 

tiistaina, toukokuuta 18, 2004

Caravaggio: Medusan pää

Kostea ilma jyllää, kuumuuden kanssa ja ilman. Vilkaistuani viimeaikaisia kuvia itsestäni totesin että näytän epäilyttävän... pörröiseltä. Ilman suunnaton suhteellinen kosteus säkkäröittää hiukset kurittomaksi palloksi, jonka hallintaan tarvitaan pieni armeija erilaisia muotoilutuotteita.

Kullakin kulttuurilla on omat frizz wars -kikkansa: puertoricolaistytöt liimaavat hiuksensa vaseliinilla otsaan kiinni tasasivuiseksi kolmioksi. Afrikkalaishiuksiset työtoverini omaavat hiljaista tietoa öljyistä, rasvoista, tiskiaineesta, jheri curlseista ja pink lotionista. Suurin osa heistä letittää hiuksensa rastoille tai cornrow'ille, mutta yksi käy sitkeää ja tappion puolella olevaa taistoa kohti sileää suoraa hiusta - en ole uskaltanut kysyä onko aseena silitysrauta vai mikä, sen verran hapsuinen lopputulos on.

Eurooppalaishiuksiset naiset viettävät tunteja kylppärissä tai salongissa rautojen ja föönien kanssa, vain todetakseen että kypärä alkaa välittömästi ryppyillä metron nihkeässä tungoksessa: vastalääkkeeksi Upper East Siden luksussalongeissa tehdään hyperkalliita japanilaisia suoristuspermanentteja. Upper West Siden kanta-asujien lempilook taas on meikitön luomufeminismi, joten takkupää uppoaa tällä puolella puistoa melko kivutta katukuvaan.

Toisenlainen hiussota käynnistyi pari päivää sitten Williamsburgissa. Erittäin tiukasti ja hartaasti tooran ja talmudin kaikkia säännöksiä noudattamaan pyrkivien ortodoksijuutalaisten naisten kauneusvaltti on pitkään ollut kätkeä hiukset ulkomaailman näkyviltä. Hyvään lopputulokseen päästään esimerkiksi huivin, paksun hiusverkon tai peruukin avulla. Koska synteettinen peruukki vuosikymmeniä käytettynä ei tässä ilmastossa taatusti vetoa kehenkään, ortodoksinaiset ovat mielellään maksaneet jopa tuhansia dollareita käsinsolmituista luonnonhiusperuukeista, ja Borough Park on täynnä pieniä peruukkikauppoja. Nyt joku rabbi huomasi, että peruukkien raaka-aineena käytetty ihmishius tulee usein Intiasta, ja on kenties altistunut siellä hindutemppelien uskonnollisille seremonioille eli epäjumalanpalvelukselle - seurauksena peruukkien käyttäjät ovat kauhuissaan polttaneet viime päivinä epäpuhtaita hiuslaitteitaan nuotioilla pitkin Williamsburgin kadunkulmia.

Lehtikuvissa palavien peruukkien hius oli poikkeuksetta ylimaallisen suoraa ja kiiltävää. Milläköhän tempulla se on saatu aikaan...?

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise