<$BlogRSDUrl$>
Ilmastointiflunssa 

sunnuntaina, kesäkuuta 27, 2004

Tein sen taas. Viime kesänä kiduin elokuun helteissä Suomessa kuumeisena tahmeissa lakanoissa Amerikkaan-muuttoa edeltävällä viikolla, jolloin olisi pitänyt siivota ja pakata. Nyt ei ole kuumetta, mutta olo on kuin päästä amputoidulla, Kleenexejä kuluu ja kurkku on tulessa. Yhteinen tekijä tautien takana ovat nopeat lämpötilanvaihdokset helteestä paleluun. Olen herkkä ilmastoinnin provosoimille kylmettymisille. Kotona ja töissä osaan jo jotenkin varautua vallitsevaan lämpötilaan, mutta en ikinä muista että metroon, bussiin ja junaan pitäisi helteilläkin ottaa mukaan villatakki tai -shaali, jopa kaulahuivi. Koska joudun usein kaupungille lähtiessä tahmaamaan ihoni SPF 50:llä, minkään vaatteen, etenkään pashmina- tai silkkihuivin liimaaminen titaanipastaiseen vaaleankiiltävään nahkaani ei tunnu järkevältä.

Jo eilen Bostonista kotiin siirtyessä oli oudon haluton ja vetämätön olo. Kun junamatkalla nenä alkoi tippua vettä solkenaan, tajusin että olen sairastumassa kesäflunssaan. Suosittelen muuten sydänkesän Amtrak-reissua Bostonista New Yorkiin vaikka se on viisi-kahdeksan kertaa bussimatkaa kalliimpi: Rhode Islandin ja Connecticutin rantamaisemat ovat hyvin idylliset, niitä unohtuu helposti katselemaan. Interstatelta taas ei näe paljon mitään. Lisäksi junissa on sähköpistokkeet mahdollista työpuuskaa varten, jalkatilat ovat mainiot, ja Amtrak sylkee matkustajansa Penn Stationille lyhyen metromatkan päähän kotoa - näistä syistä kehitän aina tekosyitä miksi juna sittenkin kannattaa bussia paremmin.

Tänään missasin kipeän olon ja yleisen väsymyksen vuoksi sekä Gay Pride -paraatin että hummerikekkerit - tosin lohdutukseksi Annie Hall -tyylinen elävien hummerien teurastus olisi muutenkin lykkääntynyt juhlien isännän ruokamyrkytyksen vuoksi. Ulkona on tietenkin hieno kesäpäivä, mutta olen lähinnä nukkunut ja silmäillyt vähän puuroisin aivoin uutta Grantaa ja päivän lehteä. Toivon että lepo auttaa ja toivun tästä pian - flunssan ja jet lagin yhdistelmä ei ole mikään erityisen tavoiteltava tila.

This page is powered by Blogger. Isn't yours? Listed on Blogwise